Fast i tiden

Min uppfattning av världen är att det är allmänaccepterat att äldre människor uppfattar tiden som snabbar, mer flyktig. Antingen om det är biologiskt eller handlar om referens, äldre människor har mer att jämföra med.

För tiden går fort, det gör den. Tänk att ha de ögonblicken; här är jag nu. Det är så vackert. Lite därför jag gillar de 12 apornas armé.  Han återvänder i tiden, till en tidsanda, för att först samla information. Sen för att uppleva ögonblick. Just den historien har redan ett slut. Han vet hur den slutar, men vill ändå återvända.

'you haven't become "addicted" have you, Cole?
To that "dying" world'

Det är vad jag tycker är minnen; de ögonblicken som upplevs. Ett minne blir det förstås först när jag tänker tillbaka på ögonblicket. När många minnen sorteras till samma arkiv är ögonblicken inte lika självklara minnen.

Det måste gå att som en erfaren människa uppleva nya saker, att fastna i tiden. Att uppleva tidsandan. Jag vet att det går, just nu känns det bara så att sommaren och det gångna året sorterats på en plats och ett minne. Det är inget som upplev som ett år.

Advertisements

~ by Christoffer Lundberg on August 31, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: